KOCAELİ / ÇAYIROVA - Şekerpınar Ortaokulu

İnsanca, Pek İnsanca Projesi Çevrim İçi Satranç Turnuvası

Okulumuzda yürütülen eTwinning projesi "İnsanca, Pek İnsanca (Pandemi)" kapsamında projeyi yürüten öğretmenimiz Mustafa GÖKÇE ve proje ekibinde yer alan öğrencilerimizin organize edeceği çevrim içi (online) satranç turnuvasında okul öğrencilerimiz buluşuyor. Bu dönem Covid-19 salgını ile birlikte okullarımızda ve okullar arasında faaliyetlerin yapılamaması sebebiyle, okulumuzda öğrenim gören öğrencilerimizin katılımına yönelik Şekerpınar Ortaokulu Çevrim içi Bireysel Satranç Turnuvası düzenlenmesine karar verilmiştir.

BAŞVURU İÇİN BURAYA TIKLAYIP FORMU DOLDURUNUZ

İNSANCA, PEK İNSANCA (PANDEMİ) EKİBİ;

- YAĞMUR A. - DAMLA A. - NİSANUR A. - EMİNE Y. - AYŞE Ş. - ELFİDANUR P. - İHSAN B. - YAĞIZ S. - BİLAL A. - EYÜPHAN G. - AHMET BERAT A.

31-03-2021

Satranç Nedir Ve Faydaları Nelerdir?

Satranç sürekli olarak rakibin yapabileceği olası hamleleri hesaplayarak ona karşı en iyi hamlemizi bulabilmek üzere tasarlanmış bir zeka oyunudur.

Aslında kısaca beynin sporu diyebiliriz. Normal bir insan günlük hayatında rutin işlerini hallederken beynini bir bilgisayar işlemcisine benzetirsek işlemcinin %5'ini ancak kullanır. Zihin zaten rutin işleri yaparken kendini tekrarlar. Fakat bir satranç oyununda ilk dört hamleden sonra oluşabilecek kombinasyon sayısı 318,979,564,000'dir. Dolayısı ile satranç oyunu sırasında beyniniz çok daha fazla çalışır.

Satranca Devam Eden Çocuklarda Nasıl Değişimler Görülür?

• Dikkat ve konsantrasyon süresi uzar.
  • Hesap yeteneği artar.
  • Baskı altında doğru karar vermeyi öğrenir.
  • Zaman kontrolünü öğrenir.
  • Öğrenmeyi öğrenir.
  • Gündelik hayatında kendi yaşından daha olgun hareketler sergiler.
  • Yorum yeteneği artar.
  • Olaylara mühendis gibi yaklaşmaya başlar.
  • Plan kurmayı öğrenir.

- Satranç Turnuva Talimatları -

1- Turnuva müsabakaları https://lichess.org/ adresi üzerinden üyelik gerektirmeden yapılacaktır.

2-Maçlar eleme usulüne göre yapılacaktır.

3-Eleme maçları 1 maç üzerinden yapılacaktır.

4- Turnuva 11 Nisan 2021 Pazar günü saat 14:00 itibari ile başlayacaktır. Maçlar sokağa çıkma yasağının olduğu günlere koyulacaktır (Cumartesi / Pazar).

5- Maç takvimi bu sayfa altında yayımlanacaktır.

6- Turnuvaya son müracaat 7 Nisan 2021 tarihidir. Bu tarihten sonra yapılacak olan başvurular kabul edilmeyecektir.

7- Turnuva başlamadan önce 10 Nisan 2021 Cumartesi günü saat 13:00'da Mustafa GÖKÇE ve "İnsanca, Pek İnsanca" ekibi yönetiminde teknik toplantı yapılacak olup bu toplantıda turnuva kuralları hakkında genel bir bilgi verilecektir (Zoom IDve Şifresi veli gruplarından bildirilecektir).

8- 1.'lik ve 3.'lük maçları 3 oyun üzerinden yapılacak olup 2 oyun kazanan galip sayılacaktır.

9- Müsabakalarda oyunculara taraf başına 15 dakika, hamle başına ise 60 saniye süre verilecektir.

10- Okul şampiyonumuz Şekerpınar Hasan Tahsin Ortaokulu Şampiyonu ile bir dostluk mücadelesi gerçekleştirecektir.

11- Müsabakası başladıktan sonra 5 dakika içerisinde gelmeyenler yenilmiş sayılacaklardır.

12-Müsabaka esnasında internet bağlantısı kopan ya da başka sebeplerden ötürü oyununa devam etmeyenler müsabakayı kaybetmiş sayılacaktır.

13- Her müsabaka "İnsanca, Pek İnsanca (Pandemi) Projesi" ekipleri tarafından takip edilecektir.

14- Maç esnasında itiraz edilecek durumlarda maçın bitmesi beklenecek ve maç bittikten sonra gerekli itirazlar "İnsanca, Pek İnsanca Heyetine" yapılacaktır.

15- Turnuva sonucunda 1. 2. ve 3. olan öğrencilerimize süpriz ödüller verilecektir.

16- Turnuvaya katılan öğrencilerimize katılım sertifikası verilecektir.

TURNUVA FİSKTÜRÜ

10-04-2021

10-05-2021

Turnuva SONUÇLARI

1- İhsan BULUT

2- Bilal AKSU

3- Gülşen AYIK

4- Rana KARA

Turnuvaya katılım gösteren tüm öğrencilerimizi tebrik eder, dereceye giren öğrencilerimizin başarılarının devamını dileriz.

Yayın: 31.03.2021 - Güncelleme: 02.08.2022 17:07 - Görüntülenme: 610